Taxus Baccata

De taxus Baccata is een plant met mooie, donkergroene naalden. Een plant die zeer onderhoudsvriendelijk is en daarbij behoudt deze plant ook de hele winter zijn mooie kleur. Als extra, in het najaar heeft de plant mooie rode bessen. Die zijn natuurlijk zeer in trek bij vogeltjes.

Gebruik in kleine tuinen:

Taxus Baccata is erg mooi; bijvoorbeeld als een omheining rond uw  kleine tuin, of gewoon als struik aan de rand van uw tuin. U kunt hem ook heel goed als heg gebruiken, of planten als afscheiding om uw tuin te markeren.

Gebruik in grotere tuinen:

Taxus Baccata is zeer decoratief en mooi voor in het groen.

In veel plantenschuren of boerderijen wordt deze boom gebruikt om hekken mee te verfraaien. Zeker in een tuin met weinig licht is dit een goede keuze, omdat deze bomen goed groeien in donkergroen.

De taxus Baccata is een mooie boom die zeker opvalt door zijn smalle kruin en hele lichtgroene naalden. De plant kan, net als andere Taxus baccatas, een stamomtrek bereiken van 2 meter en is daarmee dus ook heel geschikt om te snoeien. Deze Taxus baccata heeft naalden die zo’n 3 cm lang zijn en de plant blijft tot wel 1 meter hoog.

Het nadeel van deze plant is dat hij twee tot drie decimeter per jaar groeit en daardoor dus na een aantal jaren flink wat ruimte in beslag neemt. Maar deze plant is makkelijk te snoeien waardoor u de plant gemakkelijk weer in het juiste formaat kan snoeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *